• Ολοκληρωμένα έργα ΠΡΟΚΑΤ
          • τεχνολογία icf
            Τεχνολογία
          • Πλεονεκτήματα
            Πλεονεκτήματα
          • Στάδια κατασκευής
          • προτάσεις προκατασκευής
            Αρχιτεκτονικές μελέτες προκατασκευής
          • Εξοπλισμός κατοικιών
 

Στάδια κατασκευής

Στάδια κατασκευής

  1. Σκελετός – Στήσιμο στη βάση

     

     

    Τοιχοποιία εξωτερική:  Πυκνός σκελετός με κατακόρυφα και οριζόντια καδρόνια διατομής 50×100 mm ανά 60 cm από επιλεγμένη ξυλεία ελάτης B.Ευρώπης.
    Εσωτερικά τοποθετείται διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 100 mm για θερμομόνωση και ηχομόνωση.
    Εξωτερικά και εσωτερικά από το καδρόνι τοποθετείται ξύλινη θωράκιση πάχους 11 mm (O.S.B.) καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
    Εσωτερικά πάνω από το O.S.B. τοποθετείται γυψοσανίδα και εξωτερικά πάνω από το O.S.B.  τοποθετείται αναπνέουσα μεμβράνη ή ασφαλτική και διογκωμένη πολυστερίνη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ενεργειακής μελέτης με κατάλληλη μηχανική υποστήριξη.

     

    Τοιχοποιία εσωτερική:  Πυκνός σκελετός με κατακόρυφα και οριζόντια καδρόνια διατομής 50×100 mm ανά 60 cm από επιλεγμένη ξυλεία ελάτης B.Ευρώπης.
    Εσωτερικά τοποθετείται φυσικός ορυκτοβάμβακας πάχους 50 mm για ηχομόνωση.
    Εξωτερικά και εσωτερικά από το καδρόνι τοποθετείται ξύλινη θωράκιση πάχους 11 mm (O.S.B.) καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
    Εσωτερικά και εξωτερικά πάνω από το O.S.B. τοποθετείται γυψοσανίδα πάχους 11 mm.

     

    Στέγη κατοικίας:  Ο σκελετός της στέγης κατασκευάζεται σύμφωνα με την στατική μελέτη από σύνθετη ξυλεία Βόρειας Ευρώπης.
    Επάνω απο τα δοκάρια τοποθετείτε επένδυση ραμποτέ από ξυλεία Βόρειας Ευρώπης.
    Για την υγρομόνωση της στέγης χρησιμοποιείτε ασφαλτική μεμβράνη (ασφαλτόπανο)  σε όλη την επιφάνεια της σκεπής.
    Μετά την υγρομόνωση τοποθετούνται πηχάκια 5 χιλ. (νεροδιόχτες) και πάνω σε αυτά καδρόνια 50×50 mm όπου τοποθετείτε η θερμομόνωση από εξιλασμένη πολυστερίνη πάχους σύμφωνα με την ενεργειακή μελέτη, πρόσθετα επάνω από την θερμομόνωση τοποθετείτε αντανακλαστική μεμβράνη.
    Τελική επικάλυψη από ρωμαϊκό κεραμίδι (χρώματος επιλογής του πελάτη από τα δείγματα της εταιρείας).

     

    Μόνωση:  Τοποθετούνται πηχάκια 5 χιλ. (νεροδιόχτες) και πάνω σε αυτά καδρόνια 30×50 mm και τελική επικάλυψη από ρωμαϊκό κεραμίδι (χρώματος επιλογή πελάτη).

  2. Ηλεκτρικά και Υδραυλικά

     

     

    Ηλεκτρική Εγκατάσταση : Η ηλεκτρική εγκατάσταση περιέχει τον μεγαλύτερο βαθμό προστασίας και αποτελείται από σωλήνες SI-BI (PVC), καλώδια με ανάλογες διατομές βάση κανονισμού, καθώς και RELE προστασίας για αποφυγή διαρροών και ατυχημάτων. Οι διακόπτες που χρησιμοποιεί η εταιρία μας είναι τύπου ABB BUSCH BASIC 55.

    Το κάθε σπίτι περιλαμβάνει ένα γενικό πίνακα τριφασικό HAGER καθώς και ασφάλειες ανάλογου μεγέθους με τα τετραγωνικά του σπιτιού.

    Το σαλόνι αποτελείται από τέσσερις πρίζες σούκο, δύο φωτιστικά σημεία αναλόγως m2 με τους διακόπτες τους. Μια πρίζα T.V., μία πρίζα Ο.Τ.Ε. και ένα κουδούνι ενός ήχου.

    Στην κουζίνα τοποθετείται παροχή ηλεκτρικής κουζίνας, γραμμή αποροφητήρα, μία πρίζα ψυγείου, τρεις πρίζες στον πάγκο εργασίας, ένα φωτιστικό σημείο με τον διακόπτη του και μια πρίζα πλυντηρίου πιάτων.

    Τα υπνοδωμάτια αποτελούνται από τρεις πρίζες σούκο, ένα φωτιστικό σημείο με το διακόπτη του, μια πρίζα T.V. και μία πρίζα Ο.Τ.Ε.

    Στο λουτρό τοποθετείται ένα φωτιστικό σημείο με το διακόπτη του, παροχή ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και μία πρίζα πλυντηρίου ρούχων στεγανή.

    Στην κεντρική βεράντα τοποθετείται button κουδουνιού , μία πρίζα σούκο στεγανή και σε κάθε πόρτα και μπαλκονόπορτα φωτιστικά σημεία με τους διακόπτες τους.

    Όλα τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού υλικού είναι εγκεκριμένα βάσει νομοθεσίας. Η εγκατάσταση του σπιτιού παραδίδεται από την εταιρία μας, βάσει συμφωνίας, μέχρι και τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Η σύνδεση παροχής με την Δ.Ε.Η., τιμολόγιο παροχής, πιστοποιητικό, καθώς και επιπλέον εργασίες του σπιτιού, γίνονται βάσει συμφωνίας με τον υπεύθυνο εγκατάστασης της εταιρίας μας και οι διαφορές που προκύπτουν επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

     

    Σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης : Η αποχέτευση των ειδών θα γίνει με πλαστικούς σωλήνες βαρέου τύπου αρίστης ποιότητας χωρίς ραφή. Οι διάμετροι των σωλήνων θα είναι βάσει κανονισμού εσωτερικών αποχετεύσεων. Τα σιφόνια θα είναι ανοξείδωτη σχάρα. Προς το μέρος της εκροής του σιφονιού θα υπάρχει τάπα καθαρισμού . Για την ύδρευση θα χρησιμοποιηθεί πολυστρωματική σωλήνα αλουμινίου GERPLEX με εξαρτήματα του ιδίου οίκου. Η σωλήνα αποτελείται από πολυδικτυομένο πολυαιθυλένιο με την μέθοδο C (PEXC/AL/PEXC) με πάχος αλουμινίου 0,4 mm, μέγιστη θερμοκρασία σε λειτουργία 95ο 10 bar. Αυτονομία εγκατάστασης ΚΟΛΕΚΤΕΡ.

    Παροχή νερού και αποχέτευσης για πλυντήριο πιάτων στην κουζίνα.

    Στα λουτρά ή στις αποθήκες των κατοικιών, στις θέσεις που απεικονίζονται στα σχέδια, θα γίνει εγκατάσταση για πλυντήριο ρούχων. Ηλεκτρική και υδραυλική σύνδεση θερμοσίφωνα (όπως και αγορά θερμοσίφωνα είναι επιβάρυνση του πελάτη )

  3. Επιχρίσματα

     

     

    Η εξωτερική επιφάνεια των τοίχων της οικίας σοβατίζεται με σοβά ultra coll thermo coll της εταιρείας Durostick σε πάχος περίπου 5 mm όπου ενσωματώνεται ενισχυτικό πλέγμα αντιαλκοολικής προστασίας ds 4160 για την απόλυτη προστασία από τις ρηγματώσεις. Τέλος εφαρμόζεται ενισχυμένο με ίνες ανόργανο υλικό hydrostop plas elast της εταιρείας Durostick ως τελικός σοβάς πάχους 5 mm. Η εσωτερική επιφάνεια του εξωτερικού τοιχίου επενδύεται με γυψοσανίδα πάχους 12,50mm της εταιρείας Rigips ή Knauf.

  4. Χρωματισμοί

     

     

    Χρωματισμοί : Όλοι οι χρωματισμοί γίνονται με χρώματα Ά ποιότητας σε αποχρώσεις και τόνους της αρεσκείας του ιδιοκτήτη. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι του διαμερίσματος θα σπατουλαριστούν (2 χέρια) με στόκο σπάτουλας σε σκόνη ακρυλικό, τρίψιμο- ψιλοστοκάρισμα (1 χέρι) αστάρι ακρυλικού πλαστικού και 2 χέρια πλαστικό. Χρωματισμοί ξύλινων επιφανειών, όλες οι ξύλινες επιφάνειες θα περαστούν 1 χέρι ξυλοντεκτόρ (σαντολίνη) συντηρητικό ξύλου. Οι εξωτερικές επιφάνειες βάφονται

  5. Τοποθέτηση πλακιδίων

     

     

    Επιστρώσεις Δαπέδων :  Όλα τα δάπεδα επιστρώνονται με κονίαμα,  αποτελούμενη από τσιμέντο και καθαρή άμμο με κατάλληλη χρήση οδηγών διάστρωσης. Σε όλα τα δάπεδα της οικίας, κάτω, ενδιάμεσα από τα ντουλάπια της κουζίνας και κάτω από τις ντουλάπες των υπνοδωματίων θα τοποθετηθούν πλακάκια Ιταλικά ή Ισπανικά εισαγωγής Ά διαλογής αξίας 24€ έως 33€ το m² (λιανική τιμή). Το πάχος της τσιμεντοκονίας είναι 5 cm. Σε όλα τα παράθυρα θα τοποθετηθούν ποδιές από μάρμαρο τύπου Καβάλας.

  6. Κουφώματα

     

     

    Πόρτες Εξωτερικές : Η εξωτερική πόρτα της κυρίας εισόδου θα είναι πόρτα ασφαλείας SIAMO.

    Περισσότερα...

     

    Πόρτα κουζίνας : Συνθετικό κούφωμα λευκού χρώματος της εταιρίας ALUMINCO ή VEKA με θερμογαλβανισμενο χάλυβα.

     

    Μπαλκονόπορτες – παράθυρα: θα κατασκευαστούν από συνθετικά κουφώματα λευκού χρώματος της εταιρίας Veka ή ALUMINCO (SL200 & W450)  με θερμοδιακοπή, σε όλες τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα θα τοποθετηθούν σήτες.
    Αντί για παντζούρια Veka μπορεί να τοποθετηθούν ρολά Veka ή ALUMINCO SH700 και η κίνηση γίνεται με ηλεκτρικό μοτέρ.

  7. Αποπεράτωση