• Ολοκληρωμένα έργα ΠΡΟΚΑΤ
          • τεχνολογία icf
            Τεχνολογία
          • Πλεονεκτήματα
            Πλεονεκτήματα
          • Στάδια κατασκευής
          • προτάσεις προκατασκευής
            Αρχιτεκτονικές μελέτες προκατασκευής
          • Εξοπλισμός κατοικιών
 

Τεχνολογία

Η EasyHome εξέλιξε τον παραδοσιακό τρόπο δόμησης, χρησιμοποιώντας έτοιμες μονωμένες φόρμες καλούπια ή Insulated Concrete Forms (ICF) όπως είναι γνωστές, οι οποίες φέρνουν την επανάσταση στο χώρο των κατασκευών. Το σύστημα δόμησης ICF ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Στην κατασκευή ενεργειακών κατοικιών από οπλισμένο σκυρόδεμα, το ICF είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές δόμησης, λόγω της ασύγκριτης ταχύτητας αποπεράτωσης των έργων και υψηλότερο επίπεδο αντισεισμικότητας. Παρέχει παράλληλα γνωστό και προκαθορισμένο κόστος εξαρχής χωρίς τις δυσάρεστες ‘’εκπλήξεις’’ της υπόλοιπης αγοράς. Επιτρέποντας ελεύθερο σχεδιασμό και κατασκευαστική ευκαμψία, το καθιστά σαφώς ανώτερο των παραδοσιακών μεθόδων.
Μια ενεργειακή κατοικία από οπλισμένο σκυρόδεμα της EasyHome είναι οικονομικότερη από μία συμβατική κατασκευή με τούβλα. Η επένδυσή σας θα αποδώσει ακόμα περισσότερο στην οικονομία ενέργειας, στην άνεση και στην ασφάλεια. Η εξοικονόμηση ενέργειας τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση μπορεί να ανέλθει και στο 70% σε σχέση με τις παραδοσιακές κατασκευές κατοικιών. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας είναι και η βάση για μια βιοκλιματική κατοικία. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο σπίτι.
Το ICF δηλαδή είναι η κατασκευή οικίας ή πλατφόρμας στην οποία γίνεται χρήση θερμομονωτικών καλουπιών από διογκωμένη πολυστερίνη, τα οποία συναρμολογούνται επί τόπου βάση του σχεδίου που έχουμε καταλήξει με τον επιβλέπων μηχανικό. Τα καλούπια αυτά οπλίζονται με χάλυβα και κατόπιν χυτεύεται το σκυρόδεμα. Η διαφορά που υπάρχει με την κλασική μέθοδο είναι πως τα καλούπια μας δεν αφαιρούνται αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία χύτευσης του μπετό αλλά παραμένουν εσωτερικά και εξωτερικά της τοιχοποιία μας αφού αποτελούν πλέον τη θερμομόνωση της κατασκευής.
Με αυτόν τον τρόπο κατασκευής στον ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα αποπεράτωσης καταφέρνουμε από στατικής άποψης να έχουμε έναν εξαιρετικά άκαμπτο, ενιαίο, συμπαγές, μονολιθικό πλήρως αντισεισμικό φορέα ο οποίος έχει την καλύτερη στατική συμπεριφορά εφαρμόζοντας πλήρως τους ευρωκώδικες.
Χρησιμοποιώντας το σύστημα ICF απ’ευθείας η κατασκευή μας χαρακτηρίζεται βιοκλιματική και οικολογική αφενός επειδή τα καλούπια από διογκωμένη πολυστερίνη είναι οικολογικά, χωρίς χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή τους και αφετέρου μας παρέχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 78% σε σχέση με τις συμβατικές οικοδομές μιας και διατηρούν την εσωτερική θερμοκρασία των δωματίων σταθερή ύστερα από ελάχιστη θέρμανση ή ψύξη, έτσι ώστε να μην υπάρχει ενεργειακή απώλεια προς τα έξω ενώ παράλληλα προστατεύεται από την εξωτερική θερμοκρασία πριν αυτή περάσει την τοιχοποιία και μεταφερθεί ζέστη ή κρύο εντός της κατασκευής.